Kwart zelfstandigen loopt omzet mis

Ruim een kwart van de zelfstandig ondernemers heeft de afgelopen jaren een deel van hun omzet niet kunnen innen. Door wanbetaling liep ruim de helft van deze groep tussen de 1 en 5 procent van de omzet mis.

Lees verder

Kabinet onderzoekt schrappen bsn in btw-nummer

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel onderzoekt of het mogelijk is om het burgerservicenummer (bsn) niet langer op te nemen in het btw-nummer van zzp-ers. Veel ondernemers hebben bezwaar tegen het gebruik van het persoonlijke nummer.

Lees verder

Herstel pensioenfondsen tot stokt

De grote Nederlandse pensioenfondsen hadden afgelopen kwartaal veel te lijden van de onrust op de financiële markten. Na vijf kwartalen met stijgende dekkingsgraden is er nu voor het eerst een kentering bij ambtenarenfonds ABP.

Lees verder

Werkloosheid onder de 4 procent

Het werkloosheidscijfer is in maart op 3,9 uitgekomen. In die maand waren er volgens het CBS 8,7 miljoen Nederlanders met betaald werk. In de afgelopen 3 maanden kwamen er steeds gemiddeld 20.000 mensen met werk bij.

Lees verder

Huishoudens blijven positief

Consumenten hebben in februari 2,6 procent meer besteed dan in februari 2017. Volgens het CBS is dat vooral te danken aan het grotere gasverbruik vergeleken met een jaar eerder. Consumenten blijven erg positief over de economie.

Lees verder

Koopwoningen duurder en schaarser

In het eerste kwartaal van 2018 waren de prijzen van koopwoningen gemiddeld hoger dan een jaar eerder en werden er minder huizen verkocht. Dat geldt voor alle woningtypen.

Lees verder

Nieuwe wet samenvoeging kleine pensioenen van kracht

De Wet waardeoverdracht klein pensioen die onlangs in werking is getreden, leidt tot minder versnippering en een beter overzicht voor deelnemers en vereenvoudiging van de uitvoering.

Lees verder

KvK deelt gegevens Handelsregister mogelijk onwettig

De Kamer van Koophandel (KvK) is mogelijk in overtreding door adverteerders inzage te bieden in het handelsregister. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hebben bedrijven geen toestemming gegeven voor doorverkoop van hun gegevens.

Lees verder

Menzis voorziet ook stijging zorgpremie 2019

Menzis behaalde vorig jaar een positief resultaat, maar ziet wel de uitgaven aan zorgkosten toenemen. In 2017 behaalde de verzekeraar 45 miljoen euro winst, een flinke verbetering ten opzichte van het verlies in 2016 van bijna 47 miljoen.

Lees verder

Fraude betalingsverkeer groeit weer

Er is vorig jaar aanzienlijk meer schade geleden door fraude met betalingsverkeer. In totaal werd door fraude 12,9 miljoen euro schade geleden. In 2016 was dat nog 10,2 miljoen euro.

Lees verder