Meer ontslagzaken na 2 jaar ziekte

De juridische barometer 2017-2018 van marktleider Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) laat in 2017 een daling van het aantal rechtszaken zien. In 23% van de gevallen hadden mensen juridische problemen met hun werkgever.

Lees verder

Minder vaak beroep op rechtsbijstand

De juridische barometer 2017-2018 van marktleider Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) laat in 2017 een daling van het aantal rechtszaken zien. Met name het aantal ontslagzaken nam flink af.

Lees verder

Jonge vrouwen werken massaal in deeltijd

Jonge vrouwen hebben vaak een deeltijdbaan en zijn daardoor minder economisch zelfstandig. Bij jonge mannen speelt dat veel minder. Dit blijkt uit een publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau.

Lees verder

Aantal bedrijven met 5 procent gegroeid

Nederland telt 5 procent meer bedrijven dan begin vorig jaar. De nieuwe bedrijven zijn meestal eenmanszaken. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bedrijvendemografie.

Lees verder

Consument onveranderd positief

De stemming onder consumenten is in januari 2018 nauwelijks veranderd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 24, ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3).

Lees verder

Nieuw record aan huizen verkocht

In het vierde kwartaal van 2017 zijn ruim 66 duizend bestaande woningen verkocht. Dat is het hoogste aantal in een kwartaal ooit, blijkt uit het onderzoek naar bestaande particuliere koopwoningen van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

Aanpak autodiefstal werkt

De schadelast van jonge autos is fors gedaald, van 130 miljoen euro in 2015 naar 85 miljoen vorig jaar. Dat laat het Verbond van Verzekeraars weten. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de betere aanpak van voertuigdiefstal.

Lees verder

Vijfjaarscontract in opkomst

Steeds meer werkgevers pleiten voor de invoering van een tussenbaan, waarbij werknemers een aanstelling krijgen voor vijf jaar. Na de supermarktbranche wil ook KLM dit soort contracten invoeren voor haar grondpersoneel.

Lees verder

Ombudsman: toegankelijkheid schuldhulpverlening onvoldoende

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen is van mening dat gemeenten mensen met problematische schulden niet altijd een laagdrempelige en brede toegang tot de gemeentelijke schuldhulpverlening bieden.

Lees verder

Minder inbraken tijdens feestdagen

Tijdens afgelopen kerst en oud en nieuw is minder ingebroken dan de jaren ervoor. Een woordvoerder van de politie bevestigt een bericht hierover van de NOS.

Lees verder