NHG gaat taxatie op afstand toestaan

Vanaf 1 juli wordt het voor NHG-hypotheken mogelijk om de woning te laten taxeren door een taxateur op afstand. Het aangekochte huis hoeft dan niet meer door een makelaar-taxateur te worden bezocht. Dat scheelt huizenkopers mogelijk een paar honderd euro.

Lees verder

Werkloosheid daalt naar 3,3 procent in mei

In mei 2021 waren 309.000 mensen werkloos. Dat is 3,3 procent van de beroepsbevolking. Gemiddeld over de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met 10.000 per maand, aldus het CBS.

Lees verder

Minder faillissementen dan gemiddelde in EU

Het aantal faillissementen in ons land ligt op een historisch laag niveau. Nog steeds daalt het aantal bedrijven dat failliet gaat elk kwartaal, maar in de rest van de EU gaat het aantal faillissementen juist omhoog.

Lees verder

Minder huisuitzettingen door woningcorporaties

Woningcorporaties hebben in 2020 minder mensen uit hun huurwoning gezet dan in de jaren daarvoor. In 2018 werden nog 3.000 mensen uit hun huis gezet, vorig jaar waren dat er nog 1.720.

Lees verder

Woningeigenaren vinden niet altijd hulp bij betalingsproblemen

Hypotheekklanten met beginnende financiƫle problemen proberen die eerst zelf op te lossen of vertonen vermijdingsgedrag. Op het moment dat mensen hulp nodig hebben weten zij vaak niet goed waar ze terecht kunnen en welke hulp zij kunnen krijgen, aldus budgetinstituut Nibud.

Lees verder

Autobezitters nogal honkvast bij verzekeraar

Een derde (33 procent) van de Nederlandse autobezitters is nog nooit is geswitcht van autoverzekeraar en 35 procent van de autobezitters met een WA Casco-verzekering (all risk) zit al meer dan tien jaar bij dezelfde verzekeraar.

Lees verder

Aflossingsvrije hypotheek populair bij jonge huizenkopers

Starters op de woningmarkt kiezen steed vaker voor een aflossingsvrije hypotheek. In het eerste kwartaal van dit jaar koos 16,8 procent van de kopers voor deze hypotheekvorm. In de eerste drie maanden van vorig jaar was het percentage nog 14,7 procent en in 2019 was dat 11,5 procent.

Lees verder

Aantal faillissementen stijgt maar blijft laag

Het aantal bedrijven dat in mei failliet is gegaan, is iets toegenomen ten opzichte van een maand eerder. Toch blijven de aantallen historisch klein, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Baanverlies in eerste lockdown snel opgevangen

Wie tijdens de eerste lockdown in Nederland zijn baan verloor, was vaak binnen zes maanden weer aan de slag. Zelfs in zwaar getroffen bedrijfstakken als horeca en recreatie had een meerderheid binnen een half jaar weer een baan.

Lees verder

Van miljoen nieuw te bouwen huizen kan een derde starten

Tot aan 2030 worden ten minste 335.000 nieuwe woningen gebouwd. Dat meldt demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Voor nog eens 626.300 huizen zijn locaties gevonden, zodat het er vanaf nu om gaat deze plannen te realiseren.

Lees verder