Nieuwe regels voor maatschap en VOF

Het wordt makkelijker voor ondernemers om een bedrijf te starten. Minister Dekker van Rechtsbescherming gaat de regelingen voor de zogeheten personenvennootschap veranderen en versimpelen.

Lees verder

Bouw ziet omzet flink stijgen

De omzet van de bouw is in het vierde kwartaal van 2018 met 10,7 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. Over heel 2018 steeg de omzet met ruim 10 procent. Dat is de grootste stijging in tien jaar tijd.

Lees verder

Ruim 6 procent werknemers op minimumloon

Meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Sinds 1 januari 2019 ligt het minimumloon voor mensen met voltijdwerk maandelijks op 1.615,80 euro bruto.

Lees verder

Meer beroepen met onverzekerbare periode AOV

De meeste verzekeraars laten de eindleeftijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen meestijgen als de AOW-leeftijd wordt verhoogd. Er zijn echter meer beroepen waarvoor veel verzekeraars een beperkte maximumeindleeftijd hanteren.

Lees verder

Belastingdienst krijgt nog 6,5 miljard van wanbetalers

De achterstand die de Belastingdienst heeft bij het innen van belastingen, is vorig jaar verder opgelopen. In juni van vorig jaar stond een bedrag van ruim 6,5 miljard euro aan niet betaalde belastingen open.

Lees verder

Consumentenvertrouwen duikt onder nulpunt

Voor het eerst sinds februari 2015 is het vertrouwen van consumenten negatief. Het consumentenvertrouwen komt in februari 2019 uit op -2. In januari was het nog 1.

Lees verder

Omzet detailhandel 3,3 procent hoger in 2018

In 2018 heeft de detailhandel 3,3 procent meer omgezet dan in het jaar 2017. De omzet van zowel de winkels in voedingsmiddelen als de winkels in non-food groeide. Online is bijna 18 procent meer omgezet. Dat meldt het CBS.

Lees verder

AFM wil extra budget vanwege Brexit

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 10 procent extra budget nodig vanwege de financiële instellingen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland verhuizen.

Lees verder

Spanning arbeidsmarkt loopt verder op

In het laatste kwartaal van 2018 is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen naar een nieuw hoogtepunt. Net voor het begin van de crisis waren er gemiddeld 79 vacatures waren per 100 werklozen. In het vierde kwartaal van 2018 waren dat er 80.

Lees verder

Aantal flexwerkers sterk toegenomen in 15 jaar

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Dat melden CBS en TNO na gezamenlijk onderzoek naar flexibel werk in Nederland.

Lees verder