Starters momenteel actiever op de woningmarkt

Starters zijn momenteel actief op de woningmarkt, nu de concurrentie van andere huizenkopers in deze periode minder is. Dat meldt hypotheekketen de Hypotheekshop na het bekijken van de hypotheekcijfers van de afgelopen week.

Lees verder

AFM coulant bij te laat deponeren jaarcijfers

Normaal zijn organisaties verplicht om uiterlijk 30 april hun financiële verslaggeving over het jaar ervoor - in dit geval 2019 - bij de AFM te deponeren. Gezien de bijzondere omstandigheden is de AFM coulant voor organisaties die die datum niet hale

Lees verder

Loonmaatregel vanaf 6 april beschikbaar voor ondernemers

Ondernemers die door de coronacrisis hun omzet zien dalen, kunnen vanaf 6 april bij uitkeringsinstantie UWV een aanvraag indienen om de loonkosten tot maximaal 90 procent vergoed te krijgen.

Lees verder

AEX beleeft slechtste maand sinds 2011

De uitbraak van corona heeft de AEX-index flink geraakt in maart. De Amsterdamse aandelenindex sloot dinsdag op 479 punten, 10,5 procent lager dan aan het begin van de maand. Het was daarmee de slechtste beursmaand van de index sinds augustus 2011.

Lees verder

DNB voorziet een stevige economische dip

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) voorziet een stevige economische dip als gevolg van het coronavirus, maar ziet ook dat Nederland een relatief gunstige uitgangspositie heeft, dankzij de buffers die in de afgelopen jaren zijn aangelegd.

Lees verder

Corona?heeft?grote invloed op wonen en verhuizen

Het coronavirus heeft grote invloed op de woningmarkt. Dat denken de Nederlandse huiseigenaren die door Vereniging Eigen Huis (VEH) bevraagd zijn. De helft van hen denkt dat de waarde van huizen door de crisis zal gaan dalen.

Lees verder

ABN is ook voor grotere bedrijven coulant met rente en aflossing

ABN Amro biedt ook grotere bedrijven met een krediet tot 50 miljoen, een mogelijkheid voor uitstel van aflossingen en rentebetalingen. Voorheen kregen alleen kleinere zakelijke klanten automatisch uitstel.

Lees verder

DNB laat strengere regels banken even los

De Nederlandsche Bank (DNB) kondigde in oktober 2019 aan dat banken meer kapitaal moeten aanhouden voor hun hypotheekportefeuilles. De toezichthouder heeft nu besloten om de inwerkingtreding van de maatregel vanwege de coronacrisis uit te stellen.

Lees verder

Recordwinsten voor niet-financiële bedrijven in 2019

De brutowinst van niet-financiële bedrijven kwam in 2019 uit op 264,2 miljard euro. Dat is het hoogste bedrag sinds het begin van de metingen in 1995 en 7,1 miljard euro meer dan in 2018, toen het vorige record werd gerealiseerd.

Lees verder

Inkomen huishoudens 1,6 procent hoger in 2019

Het inkomen van huishoudens was in 2019 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. Zowel de beloning van werknemers steeg (4,7 procent) als het inkomen van zelfstandigen (5,3 procent).

Lees verder