Veel minder autos gestolen

Er worden steeds minder personenautos gestolen. Uit onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit blijkt dat er in de eerste helft van 2018 in totaal 3.643 autos zijn gestolen.

Lees verder

Weer meer startende ondernemingen

Voor het eerst in twee jaar tijd is het aantal startende bedrijven toegenomen. In de eerste helft van 2018 is het aantal met 2,6 procent gegroeid. Het aantal faillissementen is met bijna een derde afgenomen en ook zijn er minder bedrijven opgeheven.

Lees verder

Nederlanders niet altijd zorgeloos op vakantie

Twee derde van de Nederlanders met reisplannen wil tijdens de vakantie het liefst nergens aan denken. Toch lukt dit maar 12 procent van de Nederlanders. Ze blijven vaak bezig met financiele zaken en 88 procent blijft online bankieren.

Lees verder

Verkoop appartementen meest gedaald

Het aantal verkopen van appartementen lag in juni bijna 19 procent lager dan een jaar eerder. Daarmee is de verkoop van appartementen van alle woningtypen het sterkst gedaald.

Lees verder

Uurloon zelfstandigen harder omhoog dan bij werknemers

Het uurloon van zelfstandigen ligt in 2018 gemiddeld 15 procent hoger dan in 2013. Voor werknemers bedraagt de stijging net iets meer dan 5 procent.

Lees verder

Maximale hypotheek voor klimaatneutraal huis lager

Een koper van een huis met een energieprestatiecoëfficiënt van 0 of lager, mag volgend jaar nog maar 20.000 euro bovenop de gebruikelijke maximale financieringslast lenen. Dat is 5.000 euro minder dan nu het geval is.

Lees verder

Nieuwe consumentenvoorwaarden makelaars

De consumentenvoorwaarden voor makelaars moeten per 1 september vernieuwd zijn. In de nieuwe voorwaarden staat duidelijker beschreven wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een ander huis aan te kopen of een woningtaxatie uit te voeren.

Lees verder

BSN blijft nog in BTW-nummer zelfstandige

De Belastingdienst krijgt het niet voor elkaar om voor 1 januari 2019 te stoppen met het verwerken van het burgerservicenummer (BSN) in het btw-nummer van zzp-ers.

Lees verder

Overheid betaalt rekeningen ondernemers sneller

De Rijksoverheid, de provincies en gemeenten betalen de facturen van ondernemers steeds sneller en beter . Dit blijkt uit de cijfers over 2017 uit de Monitor Betaaltermijnen Overheid, die jaarlijks wordt uitgevoerd.

Lees verder

Vaak leeftijdsdiscriminatie bij vacatures

Bij ongeveer 40.000 tot 60.000 vacatures was in 2017 sprake van leeftijdsdiscriminatie. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens.

Lees verder