Huurwoningen om grote steden snel duurder

Gemeenten om grote steden heen zien een snelle inwonersgroei en een forse stijging van de huurprijzen. Landelijk steeg de vrijesectorhuurprijs in het eerste kwartaal 4,9 procent, in gebieden bij de Randstad liep die stijging op tot ruim 18 procent.

Lees verder

61 hypotheekadviseurs bestraft voor kopiƫren handtekening

De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs woensdag een beroepsverbod van twee tot zes weken opgelegd. Ze kopieerden handtekeningen van klanten zonder dat die dat wisten. Daarmee overtraden de adviseurs de Bankierseed.

Lees verder

Koopwoningen Flevoland stijgen het meest in prijs

In het eerste kwartaal van 2019 waren de prijzen van koopwoningen in Flevoland 11,0 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging van alle provincies en dat al voor het vierde kwartaal op rij.

Lees verder

Koopwoningen 7,7 procent duurder in maart

Koopwoningen waren in maart 7,7 procent duurder dan in maart 2018. De prijzen gingen in maart iets harder omhoog dan in februari. Dat blijkt uit gegevens van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

MKB-Nederland wil kortere betalingstermijn

Ondernemersvereniging MKB-Nederland wil dat grote ondernemingen voortaan hun rekeningen binnen dertig dagen in plaats van binnen zestig dagen betalen. Daarvoor pleit de organisatie in een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Lees verder

Werkgevers en werknemers in bouw vrezen te hoge pensioenleeftijd

Ruim de helft van de werkgevers in de bouw en industrie is bang dat werknemers het doorwerken tot de pensioenleeftijd niet volhouden. 55 procent vreest dat werknemers gezondheidsproblemen krijgen.

Lees verder

Vertrouwen en consumptie huishoudens stabiel

Consumenten hebben in februari 0,9 procent meer besteed dan in februari 2018. Dit is een kleine groei door het fors lagere gasverbruik in vergelijking met de veel koudere maand februari een jaar geleden. Het consumentenvertrouwen in april stijgt licht.

Lees verder

Amsterdamse kantoren stijgen snel in waarde

Amsterdamse kantoren zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 31 procent duurder geworden vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is wereldwijd de hoogste waardestijging.

Lees verder

Wereldwijd nemen faillissementen toe

Het aantal faillissementen neemt wereldwijd toe. Het niveau ligt in veel landen alweer boven dat van voor de economische crisis. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

Lees verder

Kwart huishoudens kent recht op toeslagen niet

Ruim een kwart (27 procent) van de huishoudens weet niet of ze recht hebben op (fiscale) tegemoetkomingen zoals toeslagen. Van de huishoudens met een laag inkomen weet 1 op de 6 dit niet. Dat blijkt uit onderzoek van budgetinstituut Nibud.

Lees verder