Hightechindustrie exporteert voor bijna 22 miljard

De exportwaarde van in Nederland gemaakte hightechgoederen lag in 2016 op 21,6 miljard euro. Ongeveer 9 procent van de totale export van Nederlandse makelij bestaat uit de industriële export van hightechproducten.

Lees verder

DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de zorgpremie voor 2018 met 6 euro per jaar, 0,50 euro per maand. Ook verlaagt DSW het eigen risico naar 275 euro per jaar. Traditiegetrouw is DSW de eerste die de prijzen voor het komende jaar bekendmaakt.

Lees verder

Overlijdensrisicoverzekeringen te duur

Consumenten met een overlijdensrisicoverzekering betalen duizenden euros te veel voor hun overlijdensrisicoverzekering. Dat stelt Moneywise.nl op basis van onderzoek onder 2.000 consumenten.

Lees verder

VEH: stop de stoeptax op verbouwingscontainer

Vereniging Eigen Huis wil dat er een einde komt aan de stoeptax, de gemeentebelasting op tijdelijke containers en wc-units die tijdens de verbouwing van een huis op de straat of stoep staan.

Lees verder

Nederlanders keurig met betalen hypotheek

Circa 4 procent van de huizenbezitters in Nederland heeft moeite om aan de maandelijkse verplichting te voldoen, terwijl dit in Europa gemiddeld bijna een op de vijf is. Dit melden economen van ING in een rapport.

Lees verder

Een op vijf bedrijven slachtoffer van cyberaanval

Ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werkzame personen heeft in 2016 te maken gehad met de gevolgen van cyberaanvallen. Vooral bedrijven in de financiële sector en de energiesector hadden hier last van.

Lees verder

Drie kwart cybercrimedelicten niet gemeld

In 2016 is ongeveer een kwart van alle cybercrimedelicten gemeld. Dat is minder dan vier jaar eerder. Vooral identiteitsfraude bij banken of andere financiële instellingen werd de afgelopen jaren minder vaak gemeld.

Lees verder

Nederlander leent vaker voor auto

Nederlanders lenen dit jaar 32 procent vaker voor de aanschaf van een auto. Wel is het gemiddelde leenbedrag lager dan in 2016. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Autolening Onderzoek van Geldshop.

Lees verder

350 miljoen aan niet opgevraagde pensioenen

Bij pensioenfondsen liggen voor honderden miljoenen euros aan nooit opgevraagde pensioenen. Het gaat alleen bij de grootste drie fondsen al om het geld van 100.000 mensen. Dit bericht het Algemeen Dagblad.

Lees verder

VEH: NHG-premie moet omlaag

De premie voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is te hoog, vindt Vereniging Eigen Huis. In een brief aan de NHG en Minister Plasterk roept de vereniging op om de premie met ingang van 2018 fors te verlagen.

Lees verder