Meerderheid huurders zonder overlijdensrisicoverzekering

Ruim tweederde (69 procent) van de huurders heeft geen overlijdensrisicoverzekering (orv) afgesloten. Bij eigenwoningbezitters ligt dat percentage op 40. Bij een overlijden van de kostwinner kan het ontbreken van zo'n verzekering tot grote financiele problemen leiden.

Lees verder

Fietsendiefstal kost inmiddels 600 miljoen

De jaarlijkse financi?le schade van fietsdiefstal is opgelopen tot 600 miljoen euro. De fietsen (met name e-bikes) zijn steeds kostbaarder en dat trekt in toenemende mate de aandacht van criminelen.

Lees verder

Kosten verduurzamen woning moeilijk terugverdiend

Het verduurzamen van de woning met eigen geld, en zonder subsidie, is in financiele zin nauwelijks rendabel. De besparing in energielasten weegt nauwelijks of pas heel laat op tegen de geinvesteerde kosten.

Lees verder

Huizenprijzen stijgen naar nieuw record

De huizenprijzen in Nederland zijn in de maand juli tot recordhoogte gestegen. Gemiddeld kost een koophuis bijna 337.000 euro. Volgens het CBS stegen in juli met 7,4 procent ten opzichte van juli vorig jaar.

Lees verder

Inkomensterugval is moeilijk op te vangen

Werkenden die als gevolg van de coronacrisis hun inkomen hebben zien dalen, hebben vaak weinig mogelijkheden om dit op te vangen. Dat blijkt uit onderzoek van budgetinstituut Nibud onder bijna 2.000 Nederlanders.

Lees verder

AFM: pas op voor oplichters

De Autoriteit Financi?le Markten (AFM) heeft 2.500 Nederlanders via een brief gewaarschuwd voor boilerrooms: oplichters die met dubieuze beleggingsaanbiedingen komen. Zij beschikken over een lijst met namen en adresgegevens van personen die hier wellicht gevoelig voor zijn.

Lees verder

Nederlanders zijn toch positiever over financi?le situatie

Nederlanders gaven in mei bijna 13 procent minder uit. Dat was wel weer een lichte verbetering in vergelijking met april, toen Nederlanders maar liefst 17,3 procent minder uitgaven.

Lees verder

Woningverbetering vaker gefinancierd met NHG

In het tweede kwartaal van 2020 nam het aantal hypotheken met NHG met twaalf procent toe ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. In totaal sloten in het tweede kwartaal 34.400 huishoudens een hypotheek met NHG af.

Lees verder

Tien procent vindt achteraf eigen huis te duur

Kadasterdata.nl heeft becijferd dat een kwart van de Nederlanders ontevreden is over zijn koophuis. Er is vooral ontevredenheid over een te hoge aankoopprijs.

Lees verder

Maximale rente nu op 10%

Sinds 10 augustus is de maximale rente op geld lenen 10%. Daarvoor was dat 14%. De verlaging is tijdelijk en geldt tot maart 2021.

Lees verder