Aansprakelijkheidsverzekering tijd fors duurder geworden

De premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen zijn afgelopen jaar met gemiddeld 9 procent gestegen. De verschillen tussen verzekeraars onderling zijn groot.

Lees verder

Regels voor fiets van de zaak aangepast

Het kabinet wil de fiscale regels voor een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak vereenvoudigen. Er zal vanaf 2019 een bijtellingspercentage van 7 gelden voor privegebruik van een bedrijfsfiets.

Lees verder

Verandering in de belastingtarieven vanaf 2019

In het regeerakkoord was al afgesproken dat het aantal belastingschijven van vier naar twee gaat. Er komt per 2021 een basistarief van 37,05 procent en een toptarief van 49,5 procent voor het inkomen boven 68.507 euro.

Lees verder

Laagste inkomensgroepen hebben laagste koopkrachtgroei

De laagste inkomens profiteren het minste van de economische vooruitgang. In de plannen van het kabinet voor 2019 gaan zij er het minst op vooruit. profiteren. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het ministerie van Sociale Zaken.

Lees verder

Ontslagvergoeding na minder uren werken

Werknemers die om gezondheidsredenen minder uren moeten gaan werken, hebben recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de Algemene Onderwijsbond (AOb) had aangespannen voor een docente.

Lees verder

Pleidooi voor flexibel pensioenstelsel

Medewerkers zouden de mogelijkheid moeten hebben om flexibeler om te gaan met hun opgebouwde pensioen. Daarvoor pleiten onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB) en Tilburg University.

Lees verder

Nederlanders zien af van cryptobeleggingen

In het laatste halfjaar hebben zo'n 100.000 Nederlanders hun beleggingen in cryptomunten teruggehaald. Toch hebben steeds ongeveer 480.000 Nederlanders nu nog virtuele munten.

Lees verder

Taxateurs onder druk gezet voor gewenst taxatiebedrag

Taxateurs worden onder druk gezet om huizen op een bepaalde waarde te taxeren. Dat signaleren makelaarsverenigingen NVM en VBO Makelaars. Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet het als een bekend verschijnsel in een oververhitte huizenmarkt.

Lees verder

Rabobank ziet economische groei stagneren

De groei van de Nederlandse economie is volgens economen van de Rabobank bijna over zijn hoogtepunt heen. De economie groeit dit jaar nog met 2,9 procent, maar daarna gaan de groeicijfers naar beneden.

Lees verder

Omzet detailhandel bijna 4 procent hoger in juli

De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in juli 2017. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online bijna 22 procent meer omgezet, aldus het CBS.

Lees verder