Arbeidsmarkt werd weer krapper in vierde kwartaal

In het vierde kwartaal van 2019 kwamen er weer meer vacatures bij en de werkloosheid daalde licht. Het aantal banen nam toe. Volgens het CBS is de arbeidsmarkt, na een lichte verruiming in het derde kwartaal, weer krapper geworden.

Lees verder

Waterschapsheffingen stijgen sterk

De 21 waterschappen in Nederland verwachten dit jaar ruim 3 miljard euro aan heffingen te innen. Dat is 4,6 procent meer dan in 2019, de grootste stijging sinds de invoering van het huidige belastingstelsel in 2009.

Lees verder

Consumenten hebben weer meer vertrouwen in de woningmarkt

Het vertrouwen van consumenten in de koopwoningmarkt is in januari 2020 positief. Dit blijkt uit de marktindicator van vereniging Eigen Huis. Die indicator staat nu op 104. Een stand van 100 betekent een neutrale stemming.

Lees verder

Detailhandel zag omzet in 2019 gestaag groeien

In 2019 heeft de detailhandel 3,4 procent meer omgezet dan in het jaar 2018. De omzet van zowel food- als non-foodwinkels groeide. Online is bijna 17 procent meer omgezet. In de maand december is de omzet met 5,1 procent gegroeid.

Lees verder

Grootste loonstijging in tien jaar tijd

De cao-lonen die recent bij bedrijven zijn afgesproken, zijn in januari met 3,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Volgens het CBS is dat de grootste stijging in de afgelopen tien jaar.

Lees verder

Export groeit ruim 4 procent

De export vanuit Nederland was in december 4,3 procent groter dan in december 2018. Volgens het CBS is de groei ook hoger dan in de maand ervoor, november 2019.

Lees verder

Belastingdienst stopt bij veel mensen voorlopige teruggave

De Belastingdienst heeft de voorlopige belastingteruggave van 124.000 mensen stopgezet. Zij kregen daar pas rond de jaarwisseling of zelfs medio januari een brief over. Het besluit scheelt deze mensen vaak honderden euro's per maand.

Lees verder

Bijna helft Nederlanders denkt nooit een huis te kunnen kopen

Bijna de helft (48 procent) van de Nederlandse huurders denkt nooit een huis te kunnen kopen. Voor de meeste huurders is sparen voor een koophuis geen prioriteit. Dat blijkt uit onderzoek van ING.

Lees verder

Ook Rabobank komt met negatieve spaarrente voor miljonairs

In navolging van andere banken, heft ook Rabobank een negatieve spaarrente van 0,5 procent bij een bedrag van boven de 1 miljoen euro. Voor particuliere klanten met een saldo onder 1 miljoen euro verandert er niets: zij krijgen nog 0,01 procent rente.

Lees verder

Verzekeraars schatten stormschade Ciara voorlopig op 150 miljoen

Het Verbond van Verzekeraars, de belangenclub van verzekeringsmaatschappijen, verwacht dat de schade door de Ciara-storm aan gebouwen en autos zal uitkomen rond de 150 miljoen euro.

Lees verder