Spaargeld groeit door naar 420 miljard

Het totaal aan spaargeld van Nederlanders is in de maand mei gegroeid met zo'n 6,5 miljard euro. Inmiddels staan Nederlanders aan het hoofd van een spaartegoed van 420 miljard euro.

Lees verder

Gemiddelde prijs koophuis stijgt naar 4,5 ton

Het gemiddelde aankoopbedrag van een koophuis is momenteel 448.000 euro. Dat is 10,6 procent meer dan een jaar geleden. Dat meldt makelaarsvereniging NVM op basis van cijfers over het tweede kwartaal.

Lees verder

Salarissen verder omhoog

In de cao-afspraken die afgelopen maand zijn gemaakt, is de gemiddelde salarisverhoging uitgekomen op 3,8 procent. Gerekend over het eerste half jaar van 2022 bedraagt de gemiddelde loonstijging nu 3,1 procent. Dat is in meer dan twintig jaar niet meer voorgekomen, meldt werkgeversorganisatie AWVN.

Lees verder

Ook zorgfonds PFZW verhoogt pensioenen

Pensioenfonds PFZW, na ambtenarenpensioenfonds ABP de grootste van Nederland, verhoogt vanaf oktober de pensioenuitkeringen met 2,7 procent. Het fonds volgt daarmee ABP en metaalfonds PME, die bekendmaakten de pensioenen al per 1 juli te verhogen.

Lees verder

Nederlanders somber over eigen financiële situatie

Bijna een derde (30 procent) van de volwassen Nederlanders gaat ervan uit dat hun financiële situatie het komende jaar zal verslechteren. Een jaar geleden was dat ongeveer de helft daarvan. Dat meldt het CBS/.

Lees verder

Aandeel NHG-hypotheken neemt toe

In het jaar 2021 zijn in totaal 123.403 hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. Een jaar eerder waren dat er nog 132.021. Ruim 75.855 garanties werden afgelopen jaar afgegeven voor de aankoop van een woning. Dit blijkt uit het jaarverslag 2021 van NHG.

Lees verder

Koopwoningen in mei bijna 19 procent duurder

Koopwoningen waren in mei 18,8 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is nog steeds een forse stijging, maar wel een daling in vergelijking met een maand eerder. In april stegen de prijzen nog met 19,7 procent.

Lees verder

Grote bedrijven moeten ondernemers sneller betalen

Kleine bedrijven of zzp'ers die opdrachten voor grote bedrijven uitvoeren, krijgen eerder hun geld: de wettelijke betalingstermijn gaat per 1 juli van zestig naar dertig dagen.

Lees verder

Hypotheekrente stijgt door

De gemiddelde hypotheekrente is inmiddels rond de vier procent uitgekomen. Vrijwel alle geldverstrekkers hebben recent hun rentes flink verhoogd.

Lees verder

Sterkste stijging hypotheekrentes sinds 2008

De hypotheekrente is vorige week fors gestegen. Afgelopen vrijdag werd een stijging van 0,3 procentpunt genoteerd. Dat is de sterkste weekstijging sinds de financiële crisis in 2008, aldus De Hypotheekshop.

Lees verder