Huurverlaging bij verminderde inkomsten in 2020 en 2021

Huurders die in 2020 en 2021 minder inkomsten kregen, kunnen dit jaar huurverlaging aanvragen bij hun woningcorporatie. Deze huurders zijn bijvoorbeeld door de coronacrisis of door andere omstandigheden inkomsten kwijtgeraakt.

Lees verder

Trend van de week

We weten dat banken geen liefdadigheidsinstellingen zijn, maar we hebben ook geen flauw idee hoeveel we betalen voor de dienstverlening. Een grote meerderheid denkt zelfs dat de meeste diensten gratis door een bank verstrekt worden.

Lees verder

220.000 extra woningen in Noord-Nederland

De provinciale besturen van Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland willen gezamenlijk 220.000 extra woningen bouwen. Ook de gemeenten Assen, Emmen, Leeuwarden en Groningen staan achter het plan.

Lees verder

Laagterecord aan te koop staande woningen

In het eerste kwartaal van dit jaar stonden er 17.500 woningen (geen nieuwbouwwoningen) te koop in ons land. Dat is 42 procent minder dan een jaar eerder. Sinds het begin van de metingen in 1995 was het aanbod nooit zo laag, aldus makelaarsvereniging NVM,.

Lees verder

Inkomen verdubbeld sinds 1969

Nederlanders hebben gemiddeld meer dan tweemaal zoveel te besteden als in 1969. Hierbij is rekening gehouden met het feit dat goederen en diensten in de afgelopen vijftig jaar duurder zijn geworden.

Lees verder

Makkelijker lening afsluiten voor verduurzamen woning

Sinds 1 april hoeven huiseigenaren geen kennis- en ervaringstoets meer af te leggen als ze een extra hypotheek zonder financieel advies willen afsluiten om hun huis te verduurzamen. De overheid hoopt bij huiseigenaren een drempel weg te nemen doordat zij op deze manier een hypotheek kunnen afsluiten met lagere kosten.

Lees verder

BKR ziet restschulden oplopen

Het aantal betalingsachterstanden op hypotheken is vorig jaar fors teruggelopen, maar het aantal mensen met een restschuld nam toe. Dat blijkt volgens Infinance uit de BKR Hypotheekbarometer.

Lees verder

Meer werknemers met pensioen gegaan in 2020

In 2020 gingen ruim 94.000 werknemers met pensioen. Dat is 30 procent meer dan in de twee voorgaande jaren. De gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers bedroeg 65,5 jaar, een half jaar hoger dan in 2019.

Lees verder

Trend van de week

Nu de spaarrente tot op en in sommige gevallen zelfs onder het nulpunt is gedaald, kiezen steeds meer mensen voor beleggen in plaats van sparen. Dat brengt risico’s met zich mee. Niet alleen vanwege tegenvallende beleggingsresultaten, maar ook omdat er veel malafide partijen op de beleggingsmarkt actief zijn.

Lees verder

Bedrijven ontvingen in 2020 bijna 18 miljard coronasteun

Nederlandse bedrijven ontvingen in 2020 in totaal 17,6 miljard euro steun voor loonkosten en vaste lasten. Het grootste bedrag ging naar de vergoeding van de loonsteun, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Lees verder