Verzekeraars behandelen ex-kankerpatiënten niet meer anders

Mensen die behandeld zijn aan kanker en minimaal tien jaar ziektevrij zijn, hebben straks dezelfde rechten bij een overlijdensrisicoverzekering als anderen. Minister Hoekstra van Financiën heeft dat met verzekeraars en patiëntenorganisaties afge

Lees verder

Detailhandel zet bijna 4 procent meer om

De detailhandel heeft in oktober 3,9 procent meer omgezet dan in oktober 2018. Volgens het CBS realiseerden zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Daarnaast is online 11,7 procent meer omgezet.

Lees verder

Nederlandse economie groeit gematigd in 2020

De Nederlandse economie groeit volgend jaar volgens economen van ING met 1,5 procent. ING verwacht dat consumenten meer uitgeven, dat de lonen stijgen door krapte op de arbeidsmarkt en dart de koopkracht stijgt door belastingverlagingen.

Lees verder

Half miljoen Nederlanders in armoede

Ruim 580.000 huishoudens leven in armoede. Dat is 7,9 procent van de Nederlandse huishoudens. Dit blijkt uit een CBS-rapport. Ondanks de economische groei van de afgelopen jaren, is het aantal mensen in armoede de afgelopen drie jaar gelijk gebleven.

Lees verder

Waarschuwing voor kwetsbare huizenmarkt in Nederland

Nederland is kwetsbaar voor een crash op de woningmarkt. Dat concludeert kredietbeoordelaar Moody's op basis van eigen onderzoek. Als er een crash komt, zou dat tot een economische stilstand kunnen leiden.

Lees verder

Aantal faillissementen neemt toe

Het aantal failliete bedrijven is toegenomen. Er zijn in november 34 bedrijven meer failliet verklaard dan in oktober, meldt het CBS. De trend is de lopende jaren redelijk vlak.

Lees verder

Vorig jaar dieptepunt voor bouw sociale huurwoningen

In 2018 kwamen er in opdracht van woningcorporaties bijna 13.000 sociale huurwoningen bij. Dat is veel minder dan corporaties zelf wilden, en ook minder dan in 2017, toen er 14.387 sociale huurwoningen werden gebouwd.

Lees verder

Banken gaan risico-opslag hypotheek zelf verlagen

De Rabobank gaat als eerste grote bank automatisch de risico-opslagen op de hypotheken aanpassen, zonder dat de klant erom hoeft te vragen. De Consumentenbond had daar al lang voor gepleit en roept andere banken op dit voorbeeld te volgen.

Lees verder

Bedrijven betalen meer voor verzekering zonnepanelen

De premies van verzekeringen voor zonnepanelen stijgen de laatste tijd flink. Verzekeraars schatten het brandrisico hoog in en verdubbelen in sommige gevallen de premie. Er zijn ook verzekeraars die zonnepanelen helemaal niet meer verzekeren.

Lees verder

Mkb spaart winst op

Mkb-ondernemers keren slechts 30 procent van hun winst uit en laten relatief veel geld op de bank staan. Daarmee is het mkb volgens De Nederlandsche Bank (DNB) voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het grote spaaroverschot in Nederland.

Lees verder